Kamate koje će se ugovarati za balon-kredite – bez poreza

Bez autora
Aug 19 2011

Vlada je danas potvrdila dogovor s bankama, koji će korisnicima kredita u švicarskim francima smanjiti teret otplate za 10 do 30 posto. Dopune tom „paketu“ pomoći su izmjene zakona o porezu na dohodak. Dosad su se sve kamatne stope manje od 4 posto smatrale povlaštenima, odnosno Porezna je uprava tu razliku kamate do 4 posto tretirala kao oporezivi primitak. Ta se granica sada spušta na 3 posto. To će omogućiti odobravanje kredita po kamatnim stopama manjim od 4 posto, a da se na tu razliku ne plaća porez. Tako ni kamate koje će se ugovarati za balon-kredite od maksimalnih 3,95 posto godišnje ne bi bile oporezivane.

Kamate koje će se ugovarati za balon-kredite – bez porezaVlada je danas potvrdila dogovor s bankama, koji će korisnicima kredita u švicarskim francima smanjiti teret otplate za 10 do 30 posto.

Dopune tom „paketu“ pomoći su izmjene zakona o porezu na dohodak. Dosad su se sve kamatne stope manje od 4 posto smatrale povlaštenima, odnosno Porezna je uprava tu razliku kamate do 4 posto tretirala kao oporezivi primitak. Ta se granica sada spušta na 3 posto.

– To će omogućiti odobravanje kredita po kamatnim stopama manjim od 4 posto, a da se na tu razliku ne plaća porez –  kazala je ministrica financija Martina Dalić.

Tako ni kamate koje će se ugovarati za balon-kredite od maksimalnih 3,95 posto godišnje ne bi bile oporezivane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik